Alumni

Mislav Brumec

Dora Delbianco

Ana Tonković Dolenčić

Goran Ferčec

Tajana Gašparović

Miro Gavran

Sanja Ivić

Ivana Ivković

Nives Madunić

Pavo Marinković

Ivor Martinić

Dubravko Mihanović

Nina Mitrović

Ivana Sajko

Lana Šarić

Katja Šimunić

Tena Štivičić

Asja Srnec Todorović

Željka Turčinović

Željka Udovičić

Dubravka Vrgoč

Ivan Vidić


Mislav Brumec dramski pisac, dramaturg, urednik na Hrvatskoj televiziji. Autor nagrađene i više puta objavljivane drame "Smrt Ligeje" (1993). Ostale istaknute drame: "Otmica", "Francesca da Rimini".

Dora Delbianco bavi se pisanjem za kazalište, televiziju i film. Od 2012. radi kao dramaturg u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝. Polaznik je četvrte godine  edukacija iz Integrativne psihoterapije (European Association for Integrative Psychotherapy).

Ana Tonković Dolenčić dramaturginja, scenaristica i dramska spisateljica, autorica brojnih dramskih adaptacija i dramatizacija objavljenih u knjizi "Prepričavanja" (2008). Zaposlena je kao dramaturginja u HNK u Zagrebu.

Goran Ferčec dramaturg, dramski pisac i romanopisac, autor brojnih teorijskih tekstova, intervjua i kritika. Autor drame "Pismo Heineru Mulleru" (2011) te romana "Ovdje neće biti čuda" (2011).

Tajana Gašparović, dramaturginja zaposlena kao urednica u Dramskog programu Hrvatskog radija. Autorica je brojnih adaptacija i dramaturgija u hrvatskim kazalištima. Također djeluje kao istaknuta kazališna kritičarka, voditeljica okruglih stolova i tribina.

Miro Gavran dramatičar, scenarist i romanopisac, u inozemstvu najizvođeniji suvremeni hrvatski autor čija su dramska i prozna djela prevedena na više od trideset jezika. Djelovao je i kao dramaturg te ravnatelj Teatra &TD, osnivač je Epilog teatra, te Teatra Gavran.

Sanja Ivić dramaturginja, scenaristica i prevoditeljica, zaposlena kao ravnateljica Drame u HNK Zagreb. Autorica brojnih dramatizacija u matičnom kao i drugim kazalištima u Hrvatskoj. Autorica knjige "Jesetre drugorazredne svježine" (2004) u kojoj problematizira načine dramatizacije proznih predložaka.

Ivana Ivković kao dramaturginja radi na presjecištu kazališta, suvremenog plesa i zvukovne umjetnosti.

Nives Madunić dramska spisateljica i dramaturginja, piše dramske tekstove, eseje, kazališne kritike. Urednica je na Hrvatskom radiju, a objavila je i nekoliko romana za djecu i mlade.

Pavo Marinković dramski pisac i scenarist, peterostruki je dobitnik nagrade "Marin Držić", a istaknuo se dramskim tekstovima "Filip Oktet" i "Glorijeta". Kao scenarist debitira 2001. godine filmom "Ajmo, žuti", a autor je scenarija i nagrađivanog filma "Trešeta" (2006).

Ivor Martinić dramski pisac i dramaturg najmlađe generacije, autor nagrađenih dramskih tekstova među kojima se izdvajaju "Drama o Mirjani i ovima oko nje" (2010) te "Moj sin samo malo sporije hoda" (2011).

Dubravko Mihanović pjesnik, dramaturg i dramski pisac značajnog opusa, unutar kojeg se najviše ističu dramski tekstovi "Bijelo" (1998) i "Žaba" (2004). Kućni je dramaturg GDK Gavella, te potpisuje brojne dramatizacije u matičnom ali i ostalim hrvatskim kazalištima. Za svoj rad primio je niz nagrada i priznanja.

Nina Mitrović, dramska spisateljica i dramaturginja izvođena u Hrvatskoj i inozemstvu. Autorica je nagrađenih drama među kojima se izdvajaju: 'Komšiluk naglavačke' s kojim debitira 2003, 'Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti' (2006), 'Susret' (2013) i 'Kako život' (2016). Autorica je drama za djecu, radio-drama te radio-dokumentaraca

Ivana Sajko dramatičarka, prozna autorica i dramaturginja, autorica brojnih nagrađenih djela izvedenih u Hrvatskoj i inozemstvu, poput drama "Žena – bomba" (2003), "Rose is a rose is a rose is a rose" (2008) i "Prizori s jabukom" (2009). Suosnivačica je kazališne skupine BAD co. gdje je djelovala kao dramaturg i redatelj.

Lana Šarić dramska spisateljica, scenaristica i dramaturginja, kao dramatičarka debitirala 2005. godine dramom "Ifigenija".  Autorica je dokumentarnog filma "Klasa optimist" (2010) te jedna od osnivača web portala hrvatske drame Drame.hr.

Katja Šimunić plesna praktičarka (koreografkinja i redateljica) i teoretičarka (nezavisna istraživačica, urednica u časopisu za plesnu umjetnost Kretanja), analizira ples transdisciplinarno, supostavljajući ga drugim umjetnostima, medijima i diskursima.

Tena Štivičić dramatičarka i dramaturginja izvođena u zemlji i inozemstvu, debitirala tekstom "Nemreš pobjeć od nedjelje" (1999). Od drugih drama izdvajaju se "Fragile" (2005), za koju dobiva brojne inozemne nagrade, "Krijesnice" (2007) i "Invisible" (2011). Autorica je zbirke dramskih tekstova "Dvije i druge" (2008).

Asja Srnec Todorović dramaturginja i filmska redateljica, međunarodno nagrađivana autorica dramskih tekstova među kojima se izdvajaju "Mrtva svadba" (1990) "Zamah" (1996) i "Dodir" (1999).

Željka Turčinović istaknuta je dramaturgija, osobito zaslužna za promociju suvremenog hrvatskog dramskog pisma u inozemstvu. Urednica je dramskog programa Hrvatskog radija, časopisa "Kazalište", te je predsjednica Hrvatskog centra ITI.

Željka Udovičić dramaturginja u kazalištu na televiziji i filmu, ostvarila je respektabilan niz zapaženih dramaturgija na predstavama u zemlji i inozemstvu. Obnašala je funkciju pomoćnice ministra kulture RH, a bila je i umjetnički savjetnik GDK Gavella.  Kao dramaturginja najčešće surađuje s redateljem Paolom Magellijem.

Dubravka Vrgoč dramaturginja, kazališna kritičarka i agilna ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih. Autorica je nekoliko radio-drama, a uz to je radila kao dramaturg u Dramskog programu Hrvatske televizije. Uz Ivicu Buljana osnivačica je, umjetnička ravnateljica i selektorica Festivala svjetskog kazališta, osnovanog 2003. godine.

Ivan Vidić dramatičar, scenarist i romanopisac, autor većeg broja nagrađivanih dramskih tekstova među kojima se izdvajaju "Harpa" s kojom debitira 1991, "Groznica" (1995), "Ospice" (1997), "Veliki bijeli zec" (2004) i "Dolina ruža" (2010).

 

15.11.2021
Angeliki Avgitdou, doc. ponedjeljak 15.11.2021. 11:30-13 Zoom Akademija dramske umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu https://us06web.zoom.us/j/84612888376 english below U ovom će predavanju Angeliki Avgi...