Daria Keršić

 

 

Daria Keršić, rođena 1990., rodom s otoka Hvara. Magistra poslovne ekonomije (smjer menadžment), ali profesionalno se bavi pisanjem zadnjih deset godina. Radila je kao novinarka, asistentica redakcije u izdavaštvu, content writer, community manager, glumica, skripterica i asistentica režije za razne hrvatske produkcijske kuće, na igranim filmovima, igrano-dokumentarnom serijalu za HRT i reklame te pisala filmske kritike.

U studenom 2015. objavljuje fantasy roman za mlade “Moć albiura” u izdanju Algoritma. Kad je shvatila da na dnevnoj bazi dobije ideje za scenarije, na žalost zabrinutih roditelja počela je pohađati brojne filmske radionice, neke od kojih su Palunkova scenaristička škola 2016./2017., radionice u sklopu Kinokluba Zagreb i Blank filmskog inkubatora, TorinoFilmLab TV Series Extended i sudjelovanje na Script stationu u sklopu Talents Sarajevo 2018. Bila je članica Mladog žirija na Pula film festivalu 2017.

MA studij dramaturgije (smjer filmska dramaturgija) upisuje 2018. godine. Stipendistica je scenarističkog programa Branko Bauer za 2018./2019. godinu. Trenutno razvija povijesnu dramsku TV seriju s produkcijskom kućom Drugi plan, kao i nekoliko novih koncepata za TV serije te piše i režira kratkometražne igrane filmove. Roditelji su i dalje zabrinuti.