Anders Paulin - Dramaturgija vertikalnosti

 

Anders Paulin
Dramaturgija vertikalnosti - radionica

02.-06.12.2018 @ Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

U radionici sudjeluju studenti Diplomskog studija dramaturgije Akademije dramske umjetnosti te gostujući studenti glume i medija Akademije primjenjenih umjetnosti iz Rijeke (u pratnji doc. Nataše Antulov) kao nastavak suradnje ova dvia studijska programa u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, uz podršku Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Radionica će se baviti likom dvostrukog odnosa sebe i drugog. Krećući od pojmova poetskog imaginarija njemačkog pjesnika Friedricha Hölderlina razmatrat ćemo različite perspektive dramaturgije kao organizacije ritma između onoga-što-jest i onoga-što-nije.

Anders Paulin je režirao preko 30 predstava, u kazalištima kao što su: Nationaltheatret u Oslu, Deutsches Schauspielhaus u Hamburgu, Stockholm City Theatre, Theater Basel i The Royal Theatre u Kopenhagenu. Ne-mimetski protokoli i performativni alati su tematske figure koje se provlaće kroz njegov rad, uz fokus na narativnost i izvođač kao sučelje i medij. Paulin predaje na Uniarts u Stockholmu, The Danish School of Performing Arts i KhiO u Oslu. Proteklih par godina radi na akumulirajućem arhivu/izvedbi Three White Soldierszajedno s Johanom Forsmanom. U priprmi je njegova publikacija Twin Figure of Mimesis u dijalogu s Bojanom Cvejić, Benjaminom Noysem, Goranom Sergejem Pristašem, Peggy Phelan i Austinom Grossom koju u studenom 2018. izdaje Skogen, Göteborg.

Radionica je organizirana u suradnji s izvedbenim kolektivom BADco. i organizacijom Drugo more iz Rijeke.