Ivana Đula

 

 

Rođena u Dubrovniku 1983.
Nakon završene srednje glazbene škole, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer komparativne književnosti i francuskog jezika. Diplomski rad iz područja teatrologije završava u Parizu, gdje boravi u sklopu stipendije francuske ambasade.
2014. upisuje MA studij dramaturgije izvedbe na ADU u Zagrebu.
Iste godine pokreće udrugu za edukaciju djece i mladih u području izvedbenih umjetnosti, ARTAREA. U sklopu udruge kreira i vodi raznovrsne radionice u suradnji s pedagozima i umjetnicima (Milica Kostanić, Ana Kuzmanić, Morana Dolenc, Valerija Cerovec, Lucija Stanojević, Maja Katić).


Kao prevoditeljica i asistentica surađuje s brojnim autorima i redateljima (Peter Brook, Pascal Rambert, Jean Claude Berutti, Borut Šeparović, Goran Ferčec, Ivan Popovski). Kao dramaturginja i/ili autorica glazbe surađuje s redateljima, glumcima, plesačima i muzičarima (Renata Carola Gatica, Natalija Manjojlović, Martina Tomić, Lena Kramarić, Luka Vrbanić, Jelena Vukmirica, Aleksandra Stojaković, Morana Novosel) s kojima ostvaruje projekte u Zagrebu, Rijeci, Puli, Dubrovniku, Varaždinu, Splitu i Šibeniku: JaTiOnoMi kazališta ActLab i Mala Scena (koji je nagrađen s tri Mala Marulića), Pred mirovinom, riječkog HNK, projekt Pick&Play, u produkciji Drugog mora. Koautorica je dječjeg teksta Ritam Tam, a za istoimenu predstavu u produkciji Studija za suvremeni ples i GK Trešnja, potpisuje i glazbu i dramaturgiju. Od 2015. aktivno surađuje s Teatrom Poco Loco, kao autorica glazbe i izvođačica na projektima Priča mi se priča i Pjeva mi se pjesma, te na predstavi Stonoga Goga, premijerno izvedenoj u splitkom GKL-u. Autorica je dramatizacije i koautorica glazbe za predstavu Mali princ, pulskog INK-a te koautorica i izvođačica na multimedijalnom projektu Između nas, UO Genijator i Art radionice Lazareti u Dubrovniku. 2017. radi kao dramaturginja na predstavi Alisa u zemlji čudesa, Zagrebačkog kazališta mladih. Trenutno priprema glazbu za predstavu Zamrznute pjesme, readaljice Tamare Kučinović, koja će premijerno biti prkikazana u riječkom GKL-u u ožujku 2018.


Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. za dramaturgiju plesne predstave Tri sestre, u režiji Natalije Manojlović i produkciji Teatra ITD, Zagreb.