Prijave za Interplay festival

 

Hrvatski centar ASSITEJ predstavnik je Interplaya u Hrvatskoj.  Interplay, skup mladih pisaca, održava se svake parne godine u Europi, a neparne u Townsvilleu, Australija. Na tom susretu predstavljaju se mladi pisci i susreću sa kolegama iz drugih zemalja, razmjenjuju iskustva i teme, te zajedno stručno nadograđuju. Ove godine Interplay će se održati u Latviji u gradu Liepāja od ponedjeljka 18. do nedjelje 24. lipnja 2018. godine. LATVIA INTERPLAY festival najavljuje temu susreta 2018. - "Mjesto u vremenu".

Hrvatski centar Assitej treba odabrati svoja dva predstavnika; mladog darovitog pisca ili dramaturga iz područja kazališta za djecu i mlade (od 18 do 25 godina starosti) te već završenog profesionalnog redatelja, dramaturga ili pisca (tutora). Oba predstavnika trebaju odlično vladati engleskim jezikom u govoru i pismu, biti zainteresirani za međunarodnu razmjenu i suradnju, kao i za kazalište za djecu i mlade. Mladi pisac treba pripremiti vlastiti dramski tekst na kojem bi se nastavilo raditi u grupi na Interplay-u dok će njegov tutor aktivno sudjelovati sa svojim međunarodnim kolegama u provedbi radionica.

Predlaganje kandidata je moguće do 01. veljače 2018. godine. Prijedlog treba sadržavati biografiju kandidata i kratko obrazloženje predlagatelja. Upravni odbor Hrvatskog centra Assitej donijeti će konačnu odluku o našim ovogodišnjim predstavnicima.

Hrvatski centar Assitej snosit će troškove putovanja, participaciju za polaznika. Vaše prijave i pitanja uputite na info@assitej.hr