Poziv na suradnju u projektu

 

Poziv na suradnju u projektu "Slušam, dakle vidim" Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "Zamisli".

 

Suradnja sa studentima Dramaturgije ostvariva je kroz kolegije "Suradnja na akademskim

i izvanakademskim projektima" i "Praktična dramaturgija", ovisno o stupnju

opterećenja u radu na projektu i godini studija.

 

Molim sve zainteresirane studente da se do ponedjeljka 12. listopada jave predstojniku Odsjeka, na mail tomislav_adu@yahoo.com.

 

 

Poziv prenosimo u cjelosti:

 

Dragi studenti Dramaturgije,

Udruga Zamisli vas poziva da se uključite u projekt "Slušam, dakle vidim" kroz koji radimo na izradi naracije za slijepe kako bi mogli pratiti film ili kazališnu predstavu.

U pripremi naracije koju kasnije čita glumac rade dramaturg i urednik naracije (slijepa osoba) gdje dramaturg opisuje uredniku vizualne elemente te se radi pisani zapis dogovorenog teksta koji će se kasnije čitati.

Udruga Zamisli bavi se prilagodbom filmova od 2005. godine, te smo do sada uspjeli prilagoditi 16 dugometražnih filmova. Imamo ostvarenu suradnju s UNICEF-ovim Festivalom o pravima djece, kazalištima Exit i Gavella gdje smo za izvedbe predstava radili prilagodbe, sa Hrvatskom Televizijom koja je puštala ciklus filmova prilagođenih od strane Udruge Zamisli u travnju i listopadu-studenom 2014 godine, te su se sami prilagođeni filmovi puštali u kinima Cinestar i Europa.

Serial Crno-bijeli svijet, koji se emitirao u proljeće ove godine na HRT-u, bio je popraćen naracijom, rezultatom zajedničkog rada HRT-a i Udruge Zamisli.

Trenutno je 7 educiranih urednika naracije koji su prošli module edukacije u jesen 2013 godine.

Dosadašnja suradnja s dramaturzima bila je izvrsna, te se nadamo da ćete biti zainteresirani pridružiti nam se u ovom, u Hrvatskoj, relativno novom području dramskog stvaralaštva.

 

Srdačan pozdrav,
 

Antonio Pavlović,

stručni suradnik, urednik naracije

------------------------------

Udruga ZAMISLI

T: 385 1 558 43 18

F: 385 1 619 8383

E: udruga@zamisli.hr

www.zamisli.hr

-----------------------------