Udruga Zamisli poziva na suradnju

Udruga Zamisli poziva studente dramaturgije da se uključe u projekt "Slušam, dakle vidim" kroz koji radimo na izradi naracije za slijepe kako bi mogli pratiti film ili kazališnu predstavu. U pripremi naracije koju kasnije čita glumac rade dramaturg i urednik naracije (slijepa osoba) gdje dramaturg opisuje uredniku vizualne elemente te se radi pisani zapis dogovorenog teksta koji će se kasnije čitati.

Udruga Zamisli bavi se prilagodbom filmova od 2005. godine, te smo do sada uspjeli prilagoditi 16 dugometražnih fiilmova. Imamo ostvarenu suradnju s UNICEF-ovim Festivalom o pravima djece, kazalištima Exit i Gavella gdje smo za izvedbe predstava radili prilagodbe, sa Hrvatskom televizijom koja je puštala ciklus filmova prilagođenih od strane Udruge Zamisli u travnju i listopadu-studenom 2014. godine, te su se sami prilagođeni filmovi puštali u kinima Cinestar i Europa. Serija Crno-bijeli svijet koja uskoro kreće na Hrvatskoj televiziji bit će popraćena i naracijom koju su u suradnji napravili HRT i Udruga Zamisli, a naracija će paralelno uz seriju ići na 2. programu Hrvatskog radija. 

Trenutno je 7 educiranih urednika naracije koji su prošli module edukacije u jesen 2013 godine. Dosadašnja suradnja s dramaturzima bila je izvrsna, te se nadamo da će studenti biti zainteresirani pridružiti nam se u ovom, u Hrvatskoj, relativno novom području dramskog stvaralaštva.