Razgovor s Teodorom Celakoskim

Razgovor s Teodorom Celakoskim, aktivistom "Pravo na grad" i projektnim direktorom Multimedijalnog instituta Zagreb, u sklopu kolegija "Modeli međunarodne projektne suradnje", ADU, Prilaz Gj. Deželića 8, soba 6
četvrtak, 4. 12. u 9:30.

Teodor Celakoski ovogodišnji je dobitnik prestižne Nagrade princeze Margriet (ECF Princess Margriet Award), koja se od 2008. godine dodjeljuje istaknutim pojedincima prepoznatima na europskoj razini po svom posebnom doprinosu u razvoju kulture, civilnog društva, ali i pokretanju društvene dinamike  i promicanju univerzalnih europskih vrijednosti u svojim lokalnim sredinama.

Teodor Celakoski je posvetio svoju kreativnu energiju institucionalnoj inovaciji i političkom aktivizmu, vođen idejom da kultura može djelovati kao nositelj promjene. Među brojnim inicijativama u kojima je bio pokretačka snaga su MaMa, net kulturni centar u Zagrebu, Clubture, suradnička platforma koja ujedinjuje neovisne kulturne organizacije diljem Hrvatske i Pravo na grad koje je aktiviralo građane i lokalnu zajednicu u obrani javnog prostora.

http://www.culturalfoundation.eu/library/teodor-celakoski-video