Izdana zbirka drama studenata odsjeka dramaturgije

Zbirka drama Nove drame studenata na Odsjeku dramaturgije djelatni je rezultat nedavno započete otvorene suradnje Akademije dramske umjetnosti iCentra za kreativno pisanje iz Zagreba. U tom smislu, ova knjiga predstavlja novi početak u objavljivanju studentskih umjetničkih radova, odnosno ovom prilikom dramskih tekstova, a uskoro i scenarija. 

Njezin je zadatak predstaviti kazalištima, kazališnim redateljima, dramaturzima i producentima potencijalne tekstove za izvedbu, ali svakako i široj kulturnoj javnosti skrenuti pažnju na najmlađe dramske pisce. Na one autore koji se još uvijek nalaze u procesu umjetničkog sazrijevanja na Akademiji dramske umjetnosti. 

Beatrica KurbelMila PavičevićKarla Crnčević i Ana Grlić svaka iz svoje autorske pozicije propituju sadržajne, formalne ali i žanrovske prostore dramskog pisma, u traganju za samosvojnim autorskim glasom, koji obzirom da je riječ o tekstovima nastalim na trećoj godini BA studija dramaturgije, donosi zanimljivu i vrlo visoku razinu samosvojnog autorskog promišljanja i umjetničke zrelosti. 

Zbirka je istovremeno i nastavak prakse objavljivanja studentskih tekstova unutar ugašenog časopisa Teatar i teorija (T&T), s ciljem predstavljanja nadolazećih generacija dramskih pisaca i scenarista. Urednik Nove drame jeTomislav Zajec.

Preuzeto od: Kulturpunkt /Izvor: Moderna vremena