Umjetnički projekti

Kroz sadašnju akademsku godinu studenti i profesori dramaturgije su autori ili suradnici u raznim projektima.

Drama "Svećenikova djeca" profesora Mate Matišića premijerno je izvedena u kazalištu "Kremepuh", ali je izveden i film istog naslova u režiji Vinka Brešana, te je ubrzo postao najgledaniji hrvatski film 21. stoljeća. Ove godine također je izvedena nagrađivana "Žena bez tijela" u Zagrebačkom kazalištu mladih u režiji Božidara Violića te "Fine mrtve djevojke" u kazalištu Gavella u režiji Dalibora Matanića.                                                                  

Drama "Trebalo bi prošetati psa" profesora Tomislava Zajeca koncertno je izvedena u sklopu ovogodišnjih Marulovihdana, a praizvedba je zakazana za 14. 6. u Zagrebačkom plesnom centru, u režiji Franke Perković i produkciji HNK-a u Zagrebu.                                      

Asistentica Jasna Žmak radila je kao dio dramaturškog tima na novom projektu izvedbene skupine Montažstroj "55+", koji je premijeru imao u rujnu 2012. godine, a mjesec dana kasnije premijeru je imala plesna predstava "Istovremeno drugi" u režiji i koreografiji Matije Ferlina za koji je pisala tekst.

U HNK Split premijerno izvedena drama "Pritisci moje generacije" Dine Pešuta, studenta 3. godine BA studija u režiji Same M. Streleca.

Laura Potrović, studentica 2. godine MA sudjelovala u izvedbi "Somagram" u kazalištu Teatru &TD.

Apsolventica Nina Horvat u sklopu Teatra Tirena suautorski potpisuje predstavu "S/nalazim/se" te je autor teksta "Tko je to izumio" koji su izvedeni ove godine.

Ivan Penović, student 2. godine BA studija, radio na projektu "Priča o vojniku" triju zagrebačkih akademija i Tekstilno-tehnološkog fakulteta kao dramaturg. Predstava je izvedena u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti.