Publikacije

Ova akademska godina bogata je publikacijama profesora, ali i ponekih studenata dramaturgije.                        

Dr. sc. Nataša Govedić je objavila antologiju hrvatske drame na francuskom: Une parade de cirque - Anthologie des écritures théâtrales contemporaines de Croatie (2012, Paris: L'éspace d'un instant)?                        

Krajem prošle godine u knjižnici Bogdana Ogrizovića promovirana je nova knjiga Marina Blaževića: Izboren poraz – novo kazalište u hrvatskome glumištu od Gavelle do...

Prvi u svojoj vrsti u Hrvatskoj, na Akademiji dramske umjetnosti  je promoviran priručnik za dramsko pisanje Pravila igre docenta Tomislava Zajeca.             

Što se tiče filmskog svijeta, profesor Davor Žmegač je završio scenarij za televizijsku seriju u 4 nastavka prema romanu Pavla Pavličića Žive igračke. Scenarij je naručen od strane Hrvatske televizije, te je planiran za realizaciju u jesen 2013. Žmegač je ujedno i redatelj projekta.

Dr. Sc. Dubravka Crnojević-Carić na Akademiji dramske umjetnosti promovirala je knjigu Melankolija i smijeh na hrvatskoj pozornici  te je u posljednjih mjesec dana dovršila Glumica (Penelopini zapisi).

Da ne bi sve ostalo samo na profesorima, tu je i studentica 2. godine MA studija Laura Potrović, koja je objavila radove u različitim oblicima:                                                                      

  1. "Anagramatski  smijeh-u-Pokretu Teksta - (Samo)izbijanje smijeha u Totalnom teatru Nepredstavljivog", Treća, časopis Centra za ženske studije, br. 1/2, vol. 14, Zagreb, 2013. 
  2. "Operativni teatar Tijela: Anatomija Postajanja (BodyScapeofBecomingBwO)",  on-line izdanje, Centar za vizualne studije, Zagreb, 2013.
  3. "Mreža u pokretu: Muzej pokreta, Multi-Muzej Tijela, Daha, Pogleda, Trans-Muzej Autopoiesisa, Transformacije, Liminalnosti, Emergencije, Prezencije, Život umjetnosti" – časopis za suvremena likovna zbivanja, br. 1/2, vol. 92, Zagreb, 2013.